duminică, 31 ianuarie 2010

Campania produselor romanesti



Pentru a fi sprijiniti producatorii autohtoni, singurul mod real prin care o tara se poare dezvolta fiind productia si serviciile, lumea din mediul internautic s-a pus pe organizat campania "Cumpara produse romanesti".

Acelasi lucru va indemn si eu atata timp cat gasiti produse de calitate si prietenoase realizate de producatorii romani.

Ce-ar presupune produse de calitate si prietenoase? Produse ingrijite. Atat ca brand si imagine, ingrediente si mod de lucru, cat si ca rezultat(produs finit), produsul trebuie sa fie calitativ.

Exista pe piata foarte multe produse romanesti net superioare celor importate. Trebuie cautate si trebuie sa le acordam atentie.

Trebuie cautate informatii despre producatori si despre produs.
Alimentatia este foarte importanta si nu este pierdere de vreme timpul petrecut cu informarea.

vineri, 29 ianuarie 2010

Budafok instant - drojdie uscata


Producatorii acestui produs ne-au asigurat ca este drojdia perfecta pentru cei care isi produc singuri painea acasa.

Drojdia uscata de la Budafok se produce inca din anii 1876 cand firma a fost fondata.

Modul de prezentare in magazine este in pliculete cu o greutate neta de 7 grame (echivalent a 20 grame drojdie proaspata)

Modul de utilizare: continutul se amesteca direct in 500 grame de faina.
Nu necesita dizolvare in apa sau lapte.

Ingrediente: drojdie : Saccharomyces cerevisiae; emulgator E 491.

Se depoziteaza in locuri racoroase si uscate.

Distribuit in Romania de Lasaffre Romania s.r.l.
Drojdia uscata este produsa in Franta si ambalata in Croatia.

Un pahar de lapte


Nu imi doresc sa dramatizez prea mult situatia, dar trebuie sa fim constienti ca indiferent de situatia economica, politica, administrativa, etc... noi, oamenii trebuie sa fim uniti si sa nu ne abatem de la regulile morale si normele etice in care credem.

Am primit un e-mail cu o frumoasa poveste, cu happy end.

Intr-o zi, un tanar sarac care vindea diferite marfuri din poarta in poarta ca sa-si plateasca studiile la universitate, gasi in buzunar doar o moneda de 10 cents; îi era tare foame.

Decise sa ceara ceva de mancare la urmatoarea casa. Dar nervii lui l-au tradat cand ii deschise usa o femeie foarte frumoasa. In loc sa ceara ceva de mancare, ceru un pahar cu apa.

Ea se gandi ca tanarul parea infometat, asa ca ii aduse un pahar mare cu lapte.
El il bau incet si dupa aceea intreba:
-Cat va datorez?-
-Nu-mi datorezi nimic, raspunse ea. Mama mea ne-a invatat ca trebuie sa fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi.
El raspunse: Va multumesc din suflet...!

Cand Howard Kelly (acesta este numele tanarului) pleca de la casa aceea, se simti nu numai usurat, dar si increderea in Dumnezeu si in oameni deveni mai puternica. Fusese pe punctul de a abandona studiile din cauza saraciei … si totusi …

Dupa cativa ani, femeia se imbolnavi grav.
Medicii din satul ei erau ingrijorati. Dupa putin timp au trimis-o in oras. Il cautara pe Dr. Howard Kelly pentru o consultatie.
Cand el auzi numele satului din care provenea pacienta, simti in ochi o lumina speciala si o senzatie placuta.

Imediat Dr. Kelly urca din holul spitalului in camera ei. Imbracat in halatul lui, doctorul intra sa o vada. Capriciile destinului, sau nu, era ea, cea care la o rascruce a vietii lui ii oferise un pahar cu lapte; o recunoscu imediat.
Se intorase in sala de vizite hotarat sa faca tot posibilul ca sa-i salveze viata. Din ziua aceea urmari cazul femeii cu cea mai mare atentie, ea fu operata pe cord deschis si se recupera foarte incet…
Dupa o lunga lupta, ea invinse boala...! Era in sfarsit sanatoasa..!

Dat fiind ca pacienta era in afara oricarui pericol, Dr. Kelly ceru biroului administrativ sa-i trimita factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe.
O recontrola si o semna. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii si o trimise in camera pacientei.

Factura a ajuns in camera pacientei, dar ei ii era teama sa o deschida, pentru ca stia ca ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale ca sa plateasca costul unei interventii atat de complicate...
In sfarsit o deschise si ceva ii atrase imediat atentia: pe marginile facturii citi aceste cuvinte...

“Platita integral acum multi ani, cu un pahar de lapte”

Ochii ei se umplura de lacrimi de bucurie si inima ei fu fericita si-l binecuvanta pe doctor pentru ca-i salvase viata…

Sa nu te indoiesti ca vei culege ceea ce semeni...

marți, 26 ianuarie 2010

Comunicat de presa - Despre brutarie, paine, panificatie, patiserie, cofetarie - traditie Maramures


Al 8-lea magazin Andana Pan se deschide la Somcuta Mare!

Andana Pan deschide in data de 1 februarie 2010 magazinul cu numarul 8.

Evenimentul este unul notabil datorita faptului ca este primul magazin de prezentare Andana Pan care se va deschide in afara orasului Baia Mare.

Situat in centrul orasului Somcuta Mare, noul punct de desfacere si prezentare a gamei de produse Andana Pan, Franzela Fermecata si Piticii lui Andana este accesibil atat localnicilor cat si celor care tranziteaza zona.

Prin intermediul personalului noului punct de lucru se doreste o apropiere fata de consumatorii din zona Chioar si o mai buna colaborare.

Andana Pan pastreaza toate traditiile din strabuni din toate zonele judetului Maramures. Astfel oferta de produse traditionale renumite pe Valea Chioarului va fi accesibila tuturor celor care locuiesc in zona sau doresc sa guste bunatatile culinare realizate dupa retete din vechi stramosi.

Magazinul va functiona in fiecare zi de Luni pana Sambata intre orele 8:00 - 22:00 si va fi aprovizionat prin departamentul propriu al societatii Andana.

Vom largi gama de produse alimentare si nealimentare disponibile in diversele raioane ale magazinului.

vineri, 22 ianuarie 2010

GMO - Genetically modified organism

Eu pun unul din sutele de filmulete de pe youtube care ne prezinta o varianta a ceea ce se intampla la nivel mondial privind alimentatia, modificarile ei, viitorul ei, scopurile pentru care se fac aceste modificari, etc.

Si in Romania a devenit o problema faptul ca se accepta orice fel de experimente si adaptari ale agriculturii traditionale la agricultura in care singurul scop este cantitatea produsa.
Au aparut atacuri pe toate directiile : producatori, fermieri, institutii, guverne, Codex Alimenatus, etc.



Va invitam sa vedeti si celelalte filmulete iar sfatul nostru ar fi sa nu luati totul de bun. Adevarul este intotdeauna undeva la mijloc cu toate ca per ansamblu din punctul de vedere al alimentatiei mondiale situatia nu este prea roz.

joi, 21 ianuarie 2010

cheia unei francize

un francizat eficient trebuie sa fie un intreprinzator sigur pe el, hotarat sa-si creeze propria societate si avand dorinta vie de a o crea cu francizorul pe care el l-a ales. Fara aceste conditii, demersul nu va avea succes.

marți, 19 ianuarie 2010

cum ar trebui sa arate pachetul micutilor la scoala

Sunt convins ca daca fiecare ne-am gasi timp sa pregatim copiilor nostri pachete cu mancare atat de atractive si de frumos organizate, nu ne-am mai confrunta cu problemele fast food si alte mancaruri pe care ei le gasesc la chioscurile din scoala.

Am gasit un numar mai mare de poze pe internet si gasesc oportun sa le impartasesc cu dumneavoastra.
















marți, 12 ianuarie 2010

despre Aditivii alimentari cancerigeni

Pentru Andana Pan educarea consumatorilor este un capitol extrem de important.
Prin intermediul blogurilor noastre dorim sa va impartasim si anumite informatii care circula pe internet si reprezinta un punct de vedere foarte bine documentat.

Partea proasta despre aditivii alimentari o puteti gasi in intregime in urmatorul document. Link Aditivi Alimentari

Despre ce este vorba ?

E 102 (tartrazina) - colorant galben care se găseşte în dulciuri (budinci, îngheţate, dropsuri), băuturi, muştar, supe instant, gemuri, cereale, snacksuri; are acţiune cancerigenă (tumori tiroidiene), poate provoca mutaţii cromozomiale; determină deficienţe în vitamina B6 şi zinc; genează crize de astm bronşic, urticarie şi hiperactiviate la copii; interzis în Norvegia, Austria, Suedia, Elveţia, Marea Britanie, Olanda

APC România solicita autorităţilor de resort interzicerea folosirii acestui compus, cel puţin pentru produsele frecvent consumate de copii, deoarece s-a constatat ca dozele mari de tartrazină determina modificări histologice ireversibile ale ficatului. Ţinând cont ca acest compus este frecvent folosit în băuturile răcoritoare pe perioada verii, problemele cauzate de tartrazină pot deveni extrem de grave. Doza maximă admisă pentru consum este de 0,75 mg/kg corp, iar în produsele alimentare 70 mg/kg corp, cu excepţia rahatului, unde doza admisă este de 30 mg/kg. Cu alte cuvinte, dacă un producător introduce în băuturi răcoritoare cantitatea maximă de colorant - 70 mg/kg (echivalent litru) - atunci o persoana de 30 kg care bea doi litri de suc va ingera 140 mg colorant, în timp ce doza maximă admisă pentru o persoană de 30 kg este de 22,5 mg.

E555 (silicatul de aluminiu şi potasiu) este folosit în sare, lapte praf şi făina. Deşi se cunoaşte că aluminiul este cauza unor probleme placentare în timpul sarcinii şi că este asociat cu boala Alzheimer, este permis în România.

Nu vă lăsaţi înşelaţi de reclamele tip "ca la mama acasă" sau de ambalajele atrăgătoare. Gustul va poate înşela, căci unele chimicale dau arome mai intense decât cele naturale.
"afara-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul"

“Starea de spirit normală a omului este bucuria”. A. Cehov
„Cunoaşterea ne conferă puterea de a acţiona pentru a ne transforma viaţa în bine, repede şi eficient”.

galerie foto produse de panificatie, patiserie si cofetarie, paine alba, paine graham

panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri
panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri
panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri