vineri, 21 mai 2010

Paini indiene naan

Ingrediente pentru 4 bucati:

250g faina, in plus pentru prelucrat

½ lingurita sare

1 lingurita bicarbonat de sodiu

170g iaurt

2 lingurite ulei de floarea-soarelui


Mod de preparare :

Se amesteca faina cu sarea si bicarbonatul. Se incorporeaza iaurtul si se prelucreaza pentru a obtine un aluat lipicios. Se presara un strat subtire de faina pe suprafata de lucru si se framanta aluatul cu mainile timp de 5-7 minute, pana devine moale si elastic.

Se incinge la maximum gratarul de sus al cuptorului. Se ung patru bucati de folie de aluminiu (de 28x30 cm) cu putin ulei. Aluatul de imparte in 4 parti egale. Din fiecare bucata se formeaza o painica lunga de 25 de cm si lata de 18 cm, care se aseaza pe folie.

Painicile asezate pe folie se coc pe rand sub gratarul electric. Se tine fiecare aproximativ 2 minute pe o parte, pana se formeaza basicute la suprafata si se rumeneste pe alocuri. Apoi se intoarce si se mai coace 1-2 minute. Atentie, painicile se innegresc foarte repede!

Cand sunt gata, se tin la cald, invelite intr-un servet de bucatarie. Painea naan merge foarte bine cu orice tip de curry indian, dar si la tocanitele mediteraneene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

galerie foto produse de panificatie, patiserie si cofetarie, paine alba, paine graham

panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri
panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri
panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri