Ingrediente :
Pentru 24 de bucati
500g faina, in plus pentru prelucrat
1 praf de sare
3 linguri zahar
¼ l lapte
42g drojdie (1 cub)
Coaja rasa de la o lamaie
170g unt moale
1 ou
250g dulceata de cirese sau visine
Grasime pentru forma
Zahar pudra pentru decorat, optional
Mod de preparare :
Se pune faina intr-un castron, se presara sarea si zaharul pe deasupra. Se face o adancitura la mijloc.
Se incalzeste putin laptele, in care se dizolva drojdia. Se toarna in adancitura din faina. Se pun pe margini coaja de lamaie, 70g de unt si oul. Se amesteca totul cu spirala pentru aluat a mixerului, incepand dinspre centru, pana se obtine un aluat omogen.
Se presara faina pe suprafata de lucru. Se framanta aluatul si se bate energic cu mainile timp de 10 minute, pana devine elastic si nu mai lipeste. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc cald timp de 30 de minute, cat sa-si dubleze volumul.
Se mai framanta putin aluatul pe suprafata de lucru, apoi se intinde o foaie groasa de 0,5 cm, din care se taie 24 de patrate cu latura de 10cm. In mijlocul fiecarui patrat se pune cate ½ lingurita de dulceata.
Se indoaie colturile patratelor peste umplutura si se preseaza. Se unge bine o tava de friptura sau de prajituri. Painicile se pun in tava, cu imbinarile in jos, la o distanta de 2-3 cm una de alta. Se lasa la dospit, acoperite, intr-un loc cald, timp de 30 de minute, pana cand au crescut frumos.
Se incinge cuptorul la 200°C ; se coc painicile 45 de minute. Se topeste intre timp restul de unt, se scot painicile din cuptor si se ung cu untul topit. Se servesc calde sau reci. Se pudreaza cu zahar dupa gust.
Fie ca se servesc la cafeaua de dimineata sau la desert, fie ca sunt proaspat scoase din cuptor sau stropite cu sos de vanilie cald, aceste painici vor fi mereu bine-venite.
luni, 10 mai 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu