duminică, 20 decembrie 2009

Chifle de secara

Pentru ca aluatul de secara sa creasca, nu aveti nevoie doar de drojdie. La aluat trebuie adaugat si un amestec de maia.
Pentru 12 chifle
1 lingura ulei fara gust, 1 lingurita sare, 250 gr. faina de secara tip 1800, 250 gr. faina, in plus pentru prelucrat, 1/2 plic amestec de maia (25 gr), 21 gr. drojdie (1/2 cubulet), 1 lingurita zahar, seminte de coriandru, susan sau secara pentru presarat.
Timp de preparare 45 minute plus 1 ora si 30 minute pentru repaus iar la cuptor 20-25 minute.
Se pun uleiul, sarea si cele doua tipuri de faina intrun castron. Se amesteca 250-300 ml apa calduta cu maiaua, drojdia si zaharul, apoi se adauga la compozitia de faina. Se framanta totul 5 minute cu bratele tip spirala ale mixerului, pana se desprinde aluatul de pe marginea castronului. Se acopera si se lasa 30 de minute la dospit, intr-un loc cald.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se mai framanta aluatul 10 minute; se modeleaza o rulada groasa de 6 cm si se taie in 12 felii care se modeleaza in chifle. Se aseaza in tava, la distanta de 3 cm una de alta. Se ung chiflele cu apa, apoi se presara deasupra semintele de coriandru, susan si/sau secara.
Se lasa chiflele acoperite, timp de 1 ora, la temperatura camerei. Se incinge cuptorul la 220 grade C. Se coc chiflele timp de 20-25 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

galerie foto produse de panificatie, patiserie si cofetarie, paine alba, paine graham

panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri
panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri
panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri