Acesti covrigi din aluat dospit, fierti in apa, iar apoi copti, sunt deliciosi daca se servesc proaspeti, umpluti cu crema de branza si somon afumat. In New York sunt deosebit de apreciati.
Pentru o tava de 12 bucati este nevoie de :
450 gr. faina tip 1050, in plus pentru prelucrat, 1 lingurita sare, 1 plic drojdie uscata, 3 oua, 1 lingurita miere, 2 lingurite ulei de floarea soarelui.
Timp de preparare 35 minute, plus o ora timp de repaus iar la cuptor 14-15 minute.
Se pune faina intr-un castron. Se adauga sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc. Intr-un castronas se amesteca 2 oua cu uleiul si mierea si se toarna amestecul in adancitura din faina.
Se adauga aproximativ 200 ml de apa calduta la faina. Se amesteca totul cu spirala pentru aluat a mixerului, obtinand un aluat lipicios.
Se presara faina pe suprafata de lucru, se framanta aluatul energic si se bate aproximativ 10 minute, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se pune aluatul intr-un castron, se acopera si se tine la cald 40 de minute, sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Se framanta apoi aluatul pe suprafata de lucru, se face un sul si se taie in 12 bucati egale. Din fiecare bucata se formeaza un sul lung de 20 cm, din care se cormeaza un covrig. Capetele se umezesc cu putina apa si lipsesc strangandu-le cu degetele.
Se incinge cuptorul la 200 grade C; se tapeteaza tava cu hartie pentru copt. Se pun covrigii necopti in tava si se lasa 20 de minute, acoperiti, la dospit.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu