marți, 2 martie 2010

Paine fara proteine

Este indicata in unele afectiuni renale. Ca si painea fara gluten, painea fara proteine se prepara din gel de amidon de cartofi, pectina, alginati, xantan, inlocuitori de gluten, iar in loc de faina de porumb se foloseste amidon de porumb. Se mai adauga zahar si drojdie. In unele afectiuni (meteorism intestinal), painea nu trebuie afanata cu drojdie, ci pe cale chimica.

Fabricarea painii fara gluten si a painii fara proteine este destul de dificila si necesita multa experienta in conducerea procesului tehnologic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

galerie foto produse de panificatie, patiserie si cofetarie, paine alba, paine graham

panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri
panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri
panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri