sâmbătă, 20 februarie 2010

Produse dietetice - Paine graham


Este un produs cu continut redus de glucide asimilabile. Reducerea continutului de glucide se face prin inlocuirea unei parti din faina cu tarate sau srot II, un srot grosier, numit faina graham.
Acesta, pe langa ca inlocuieste o parte din amidonul din paine, aduce si cantitati importante de vitamine, fibre si saruri minerale.

Datorita continutului important de fibre, painea graham influenteaza favorabil activitatea peristaltica intestinala si, de aceea, este recomandata bolnavilor de constipatie cronica. Avand un continut redus de glucide asimilabile si descompunandu-se realtiv lent in tractul digestiv, painea graham este recomandata si bolnavilor de diabet si obezilor.
Painea graham se prepara obisnuit prin procedeul indirect, in care faina graham se introduce integral in faza de aluat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

galerie foto produse de panificatie, patiserie si cofetarie, paine alba, paine graham

panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri
panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri
panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri panificatie, patiserie, cofetarie, prajituri, fursecuri, brutarie, paine, chec, dulciuri